Bogdan Mak in Petra Mak, posestvo SONČNI RAJ

Home / Bogdan Mak in Petra Mak, posestvo SONČNI RAJ

Bogdan Mak in Petra Mak, lastnika in kreatorja posestva Sončni Raj.

Sva Petra in Bogdan Mak, lastnika Posestva SONČNI RAJ in kreatorja vseh vsebin, ki jih ustvarjamo na posestvu. Ste ga že obiskali? Za nakup zapuščene kmetije sva se odločila zaradi želje po stiku z naravo. Iz tega prihaja želja (in posledično poslanstvo) po tem, da ustvarjava v naravnem okolju in hkrati vzpodbudiva še koga, da ubere nama podobno pot.

V otroštvu sva bila oba tesno povezana z naravo, podeželjem, domačim okoljem. Ta občutek zdaj v sebi ponovno obujava. Iz tega prihaja želja po tem, da ustvarjava v naravnem okolju in hkrati vzpodbudiva še koga, da ubere nama podobno pot. Ekološko kmetijstvo, za katerega sva se odločila, temelji na poslušanju in razumevanju narave, saj je to tudi naš namen bivanja na Zemlji.

Po osnovni izobrazbi nisva kmetovalca, sva ekonomistka in inženir lesarstva. A ravno v tem je najin čar, da si želiva novih izkušenj, novih znanj in učenja, s katerim bova lahko bogatila okolje, v katerem živiva in delujeva. Živiva sedaj in za trenutek v katerem sva, prepuščava se občutku in zaupava v stvari, ki se nama dogajajo. Pri tem pa poslušava našo veliko učiteljico – naravo in njene ritme.

Posestvo SONČNI RAJ – košček raja med griči vinogradov, stran od mestnega vrveža Maribor.

Med griči vinogradov, stran od mestnega vrveža Maribor se na svojem hribu razprostira skrit zaklad. Kmetijsko posestvo, ki je dolga leta počivalo, nas je poklicalo, da ga spremenimo in približamo ljudem oziroma obudimo njegovo rodovitno zemljo. Sonce, vir energije, zemlja, ki nam daje vse kar potrebujemo za življenje in ljubezen do narave so sile, ki so nas usmerile ustvarjati Posestvo SONČNI RAJ.

Posestvo SONČNI RAJ se je v letu 2015 počasi pričelo prebujati v vsej svoji lepoti. Najboljše rodovitne površine smo zasejali z industrijsko konopljo, bučami, piro, bobom, ter sladkim krompirjem batata. Posebnost posestva je vsekakor nastajajoč nasad zelišč, ki bo z leti pridobil svojo prepoznavno obliko. V zeliščnem vrtu lahko trenutno občudujemo kreacijo ognjiča, smilja, žajblja, pelina, ameriškega slamnika, šentjanževke, ter sivke. Celotno kmetijstvo Posestva SONČNI RAJ sloni na ekološki pridelavi, saj se zavedamo, da je skrb za naše okolje ena najpomembnejših nalog naše generacije.

Na naših površinah želimo v naslednjih letih omogočiti obiskovalcem pristen stik z naravo. Pokazati, da je možno sobivanje in vračanje nazaj k našim koreninam tudi v času hitrega tempa življenja. Širši javnosti želimo ponuditi nekaj več, podati informacije, ki jih bodo naši zanamci še kako potrebovali v kolikor bodo želeli z občutkom izkoriščati darove narave, ki nam jih daje.

Zavod SONCE – naše poslanstvo

SONCE, zavod za razvoj kakovosti življenja je nastal z namenom, pomagati ljudem ter jim pokazati širino sveta, ki nas obdaja. Poslanstvo zavoda Sonce je ohranjanje naravne dediščine, spodbujanje k naravnemu načinu življenja v naravnem okolju in ozaveščanju javnosti o pomembnosti varstva naravne dediščine. Svoje poslanstvo bomo ustanovitelji zavoda uresničevali z različnimi izobraževanji, delavnicami, predavanji, terapijami in vadbami, s katerimi bomo slušateljem oziroma udeležencem poskušali prikazati doživljanje okolice z drugačne perspektive.

SONČNI RAJ – zipline, Medeni dan, dobrodošli v naravi …

Doživite naravo v vsej njeni lepoti, na posestvu SONČNI RAJ.

Do doživetij imamo na Posestvu SONČNI RAJ še posebej veliko odgovornost. Doživeti pomeni nekaj izkusiti z vsemi čutili. Začutiti naravo, svobodo in sproščenost, začutiti srečo, začutiti dih in gibanje telesa. Začutit sebe v trenutku. To je naša naloga, naš cilj! Za več informacij kliknite na fotografijo, ki vas zanima.

Kaj obiskovalci menijo o posestvu SONČNI RAJ?

Mariboru najbližji zipline, izredno prijazen lastnik, ki vodi skozi posest. Odlično.

Ekipa Meating pub & restavracija

Obiskovalci - Medeni dan

Bilo je res lepo, polno presenečenj in vrhunsko poskrbljeno za vse. Res sem vesela, da nam je uspel en krasen mentorski shod. Ta obisk si bomo prav gotovo zapomnile. Predstavili so se nam v najboljši možni luči. Celotna družina in ekipa. Čestitke in bravo!

Ani Klemenčič

Obiskovalka - Medeni dan

Hoja po žerjavici, gostoljubje, lepota narave in kvaliteta produktov.

Neža Lovše

Obiskovalka - Posestvo Sončni Raj

Čudovito posestvo, akcija vredna vse pohvale, lastnika pa zagnana, delovna, inovativna … Sem vesela, da sem tudi jaz sodelovala. Pa še kdaj. Obiščite posestvo, ne bo vam žal.

Zala Časl

Obiskovalka - Posestvo Sončni Raj

Izdelki iz konoplje BIO, pridelani naravi prijazno.

Že imate svojo PROMO KODO za -5% popusta na vaš prvi nakup? Vpišite svoje podatke zdaj.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVazaj v trgovino