Fontana vin – Vodole

Domov / Fontana vin – Vodole

Po zelo uspešnem testnem zagonu Fontane vin, sledi uradna otvoritev v letu 2020, ki pa bo najavljena po umiritvi virusa.

V Vodolah, na Posestvu Sončni raj, bo spomladi obiskovalce Mariborske vinske ceste pozdravila prva Fontana vin v Mariboru. Ponujala bo 8 vzorcev vin lokalnih vinarjev in dva brezalkoholna domača napitka. Testni zagon fontane je potekal v mesecu novembru, ko smo uspešno preizkusili vinske pipice, uradna otvoritev Fontane vin pa sledi v mesecu marcu 2020!

Na našem Posestvu Sončni raj, boste lahko poskusili tudi najboljša vina lokalnih pridelovalcev.

Na obrobju mesta Maribor, kjer se morda za trenutek zazdi, da se čas vsaj nekoliko ustavi, namreč kmetje že desetletja vzgajajo vinsko trto. Griči, doline, ter potoki definirajo majhno vas Vodole, kjer lahko na vsakem koraku začutimo naravo, pristnost, ter domačnost. Tukaj kmetje s svojim občutkom za prostor in okolje neprestano iščejo stičišča med sodobnim vinogradništvom in naravo, ki jo vsak dan bolj potrebujemo za naše preživetje. Na težki prsti sestavljajo simbiozo vinogradov, žitnih polj, cvetočih travnikov in nasadov zelišč. Le v takšnem sožitju rastlin in živali se lahko pokaže slovensko podeželje v najlepši luči.

Specifični rastni pogoji, klima in pridnost ljudi dajejo iz teh štajerskih goric izjemna vina, s katerimi želijo navdušiti ljubitelje žlahtne kapljice. Z izjemnim občutkom za prostor in v stiku z naravo smo v pokrajino umestili edinstven objekt, povezan s tradicionalnimi vzorci, na katerem vam želimo predstaviti in v pokušino ponuditi vina lokalnih vinarjev.

Vso izjemno ponudbo vinske kapljice lokalnih pridelovalcev boste lahko spoznali na naši Fontani vin, prvi v tem delu Slovenije.

Fontana vin Vodole je stičišče informacij, ter unikaten prostor na katerem lahko poskusite osem različnih vrst vin (šest belih in dve rdeči), poskrbeli pa smo tudi za degustacijo dveh brezalkoholnih zeliščnih sirupov domače ekološke pridelave. Med griči vinogradov s pogledom na čebelnjak, ter park avtohtonih medonosnih rastlin se boste lahko brezskrbno prepustili razvajanju vseh vaših čutov.

S posebnim čipiranim kozarcem se boste sprehodili med sodi lokalnih vinogradnikov in izbrali svojo kombinacijo vin.

Na Fontani vin svoje vino točijo: Turistična kmetija Protner, Turistična kmetija Emil, Turistična kmetija Bračko Rebernik, Vina Joannes, Ekološka kmetija Valentan, Vino Gala – Vinogradništvo Mlaker, Vinarstvo in vinotoč Mak ter Vina Vehovar.

Vas zanima eden naših najbolj drznih projektov?

Vpišite svoje podatke v spodnji obrazec in obveščali vas bomo o zanimivem dogajanju, ter uradni otvoritvi FONTANE VIN, ki sledi po umiritvi virusa. Če bi pa želeli že danes kupiti svoj spominski kozarec pa kliknite tukaj.

Kaj obiskovalci menijo o posestvu SONČNI RAJ?

Vljudno se vam zahvaljujemo za čudovit popoldan v vašem zelenilu. Otroci so uživali in naša Lan in Gal le razmišljata, kdaj bosta spet prišla. Tudi starši smo uživali in čas se nam je za hip ustavil ob vašem poslanstvu, ki nosi posebno noto.

Karin Kohont

Obiskovalka Posestva Sončni raj

Čudovito posestvo, akcija vredna vse pohvale, lastnika pa zagnana, delovna, inovativna … Sem vesela, da sem tudi jaz sodelovala. Pa še kdaj. Obiščite posestvo, ne bo vam žal!

Nina Janežič

Obiskovalka - Posestvo Sončni Raj

Že imate svojo PROMO KODO za -5% popusta na vaš prvi nakup? Vpišite svoje podatke zdaj.