
Konopljina moka BIO, ekološka pridelava
Konopljina moka ekološke pridelave, superživilo za vaše zdravje s Posestva SONČNI RAJ.
Konopljina moka je eno izmed superživil, ki nastajajo na našem posestvu SONČNI RAJ. Preden se zdrznete ob besedi konoplja, naj vam povem, da je govora o industrijski konoplji, ki je popolnoma legalna na naših tleh in ne predstavlja nobene grožnje vašemu zdravju, temveč predstavlja številne blagodejne efekte.

Se počutite oslabljene in potrebujete nekaj, kar bo dvignilo vašo nizko raven energije in spodbudilo vašo raven zmanjšane produktivnosti? Rešitev za vaše težave je zelo preprosta, saj se skriva v uporabi konopljine moke ekološke pridelave v vaši vsakodnevni prehrani. Če hočete vašemu telesu dobro, potem berite dalje. Poglejmo si, kako gre industrijska konoplja z roko v roki vašemu zdravju in prehrani.
Konopljina moka ekološke pridelave – čudežno živilo?
Si želite preizkusiti nekaj novega v vaši vsakdanji prehrani ali hlepite po novih receptih, ki vas bodo nasitili in ob tem še blagodejno vplivali na vas, vaše zdravje in počutje? Naše posestvo SONČNI RAJ ima popolno rešitev za vas. Slovenska konopljina moka predstavlja bogat vir beljakovin, mineralov in vlaknin. Toda, zakaj je konopljina moka pridelana na posestvu SONČNI RAJ tako posebna? Konopljina moka predstavlja krasen dodatek k vašemu vsakdanu, zlasti k prehrani, ki jo bo obogatila in nadomestila to kar vam primanjkuje. BIO konopljina moka z našega posestva predstavlja krasen dodatek k peki izdelkov kot so kruh, keksi ali celo torte.
Moka konoplje bo vašo prehrano obogatila s proteini, minerali, beljakovinami. Po navadi se jo uporablja v razmerju 4:1 z drugimi mokami, saj ima eno pomanjkljivost in to je, da ne vzhaja in prav zato jo je treba uporabljati z drugimi mokami. Izbira s katerimi mokami jo boste uporabljali je vaša – lahko jo mešate z belo moko ali pa se odločite za bolj zdravo različico in jo uporabite v razmerju s pirino moko, ki jo tudi pridelujemo na našem posestvu SONČNI RAJ. Konopljina moka je odlična izbira za tiste, ki bolehate za celiakijo, saj ne vsebuje glutena in tako ne bo sprožila alergijske reakcije, ali vam povzročila nepotrebnih težav.
Marsikoga zna odvrniti značilna barva konopljine moke, ampak nežna zelena barva predstavlja vrnitev k naravi in kaže na pristnost ekoloških sestavin. Naše posestvo SONČNI RAJ skuša na slovenskih travnikih vzpostaviti naravno ravnovesje. Poslanstvo našega posestva SONČNI RAJ je ljudi vrniti k naravi in jim pokazati, koliko neodkritega je še. Slovensko konopljino moko uvrščamo v sam vrh med mokami prav zaradi njenih kvalitetnih sestavin in kakovostne pridelave.

Konopljina semena v kremni špargljevi juhi.

Konopljin kruh s konopljinimi semeni.

Slani krekerji s sončničnimi in konopljinimi semeni.
Ali ima konopljina moka blagodejne učinke na naše zdravje?
Konopljina moka ekološke pridelave ima številne blagodejne učinke, saj je zmleta iz kakovostnih konopljinih semen. Procent vlaknin, ki jih konopljina moka vsebuje je zelo visok. Redno uživanje vlaknin ima številne blagodejne učinke, in sicer skrajša prebavni čas, ugodno vpliva na delovanje telesa in obnavlja črevesno sluznico, po zaužiti hrani pa poskrbi, da se krvni sladkor počasneje zvišuje. Vlaknine v moki imajo pozitiven učinek tudi na zniževanje holesterola v krvi, saj se med zaužitjem ta lahko prime vlaknin in se kasneje izloči.
Telo se z uživanjem konopljine moke prečisti in regenerira, hkrati pa znižuje vašo željo po uživanju sladkorja. Tako se lahko posladkate mirne vesti s konopljinim sirupom, saj velja za veliko bolj zdravo različico kot na primer malinov sok za mešanje z vodo. BIO konopljina moka ima toliko pozitivnih in blagodejnih učinkov na vaše zdravje, saj je pridelana na način, kateri je ne osiromaši vitaminov in mineralov. Spremembe bodo opazne že po nekaj dneh. Opazili boste tudi višjo raven energije in produktivnosti. Redna uporaba BIO konopljine moke ekološke pridelave ima na vaše zdravje in telo številne pozitivne učinke:
Konopljina moka ekološke pridelave – kako sploh nastane?
BIO konopljina moka ekološke pridelave je brez glutena, mleta je iz stisnjenih konopljinih semen, ter krasno dopolnjuje številne recepte. Konopljina moka je primerna za vegane in tiste, ki ne prenašate glutena ali ste alergični nanj. Med samim procesom mletja konopljinih semen, ohranimo vse minerale in vlaknine, ki jih tovrstna semena vsebujejo. Konopljina moka je odlična sestavina številnih receptov – da jih naštejem zgolj nekaj: konopljine mesne kroglice, paleo kruh, browniji, konopljine tortilje, konopljini mafini …
Konopljine palačinke – krasna nedeljska poslastica.
Konopljine palačinke so lahko odlična poslastica za vaše nedeljske goste, ali pa za vaše najmlajše, ki se bodo lahko ob njih še dodatno posladkali s konopljinim sirupom. Konopljine palačinke predstavljajo odlično in okusno nedeljska sladica. Poglejmo si recept za slastne konopljine palačinke iz naše moke iz konoplje. Sestavine: 1 žlica konopljinega olja, 50 g ostre moke, 30 g konopljine moke, 3 jajca, mleko, sol, 50 ml sode, čokolada ali sadje po želji.
Navodila: Pri pripravi mase za palačinke ne morete zgrešiti, saj je najbolj pomembno, da je masa dovolj gladka in tekoča, da se bo na vroči ponvi lepo razporedila v pravilno obliko kroga. Priprava palačink je izredno preprosta, saj iz jajc, obeh vrst moke, mleka in sode ter soli pripravite maso, ki naj ne bo preveč tekoča. Uporabite 30 gramov konopljine moke in 50 gramov – tovrstno razmerje uporabite, saj si želite, da bodo vaše palačinke krhke in mehke. V kolikor boste uporabili preveč konopljine moke se zna poznati to na krhkosti palačink. Specite na vroči ponvi. Konopljine palačinke bodo precej podobne ameriškim, okrasite jih lahko s čokolado, smetano ali sadjem. Konopljine palačinke pa lahko prekrijete s slastnim konopljinim sirupom. Konopljino moko je zmeraj potrebno mešati z drugimi vrstami mok. Izbirate lahko med belo, koruzno in polnozrnato moko.

PRIDELANO V SLOVENIJI

VRHUNSKA KAKOVOST

EKOLOŠKO IN NARAVNO

PRIMERNO ZA VEGANE
Konopljin kruh – boljša in bolj zdrava izbira.
V kolikor ste pristaši slanega peciva in pekovskih izdelkov pa lahko preizkusite recept za konopljin kruh, ki je bolj zdrava alternativa belemu hlebcu. Konopljin kruh je obogaten z vlakninami in tako predstavlja na tržišču veliko konkurenco belemu hlebcu. Na našem posestvu SONČNI RAJ si prizadevamo za boljšo naravo in boljšo prebavo. Moka konoplje je odlična alternativa pšenični in koruzni moki, saj je obogatena z omega 3 in omega 6 maščobami, z vitamini B in E, s kalcijem, kalijem in že omenjenimi vlakninami. Poglejmo si, kako pripravimo bolj zdravo različico okusnega konopljinega kruha.
Pri peki uporabljamo konopljino moko v razmerju 15 – 30 odstotkov. Preostanek kombiniramo s pirino ali drugo polnozrnato moko. Naš recept za popoln konopljin kruh priporoča 70 dag pirine ali polnozrnate moke in 30 dag konopljine moke. Potem boste potrebovali samo še kvas, deciliter konopljinega olja in 4 do 5 decilitrov vode. Seveda, lahko po želji dodate še konopljina semena, da bo vaš hlebec bolj hrustljav. Okus konopljinega kruha vas bo navdušil, saj ima okus po oreških – nikar pa ne bodite presenečeni nad njegovo temno barvo. Sestavine: 70 dag pirine ali polnozrnate moke, 30 dag konopljine moke, 1 dl konopljinega olja, 4 do 5 dl vode, kvas, konopljina semena.
Navodila: Ta klasični recept je idealen za vse tiste, ki ste se znašli v stiski s časom, še vedno pa si želite domačega in okusnega konopljinega kruha. Sestavine preprosto zgnetite v maso podobno testu, oblikujte v kroglasto obliko, shranite v posodo, jo pokrijte in pustite v pokriti posodi nekje od 5 do 7 ur. To je najbolje storiti zjutraj, tako da lahko zvečer za večerjo že postrežete svež domač kruh. Testa ni potrebno gnesti, samo poskrbite, da so sestavine popolnoma sprijete. Ko boste po 5 do 7 urah pogledali v posodo bo izgledalo mehurčasto v skledi.
Namestite ga na dobro pomokano površino in obliko ter dodajte dovolj moke, da se bo maso dalo oblikovati v okroglo štruco. Pokrijte in pustite še 30 minut. Medtem ogrejte pečico na 220 stopinj. Ko je pečica na pravi temperaturi, dajte lepo oblikovano testo v pečico – pokrijte s pokrovom. Pečemo 30 minut, nato pokrov odstranimo in pečemo še 20 minut. Ko bo pečeno, bo štruca imela lepo zapečeno skorjo, v sredini pa bo zračna in rahla. Kruh vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi. Potem ga razrežite in postrezite namazanega z domačim maslom.

Semena konoplje, peleti konoplje, moka konoplje.
Slasten, vendar zdrav in kakovosten prigrizek – čokoladni browniji iz konopljine moke.
Konopljina moka je nepogrešljiva sestavina v vašem vsakdanu, ki pa ima zraven slastnega okusa, še številne blagodejne učinke. Konopljina moka je superživilo v vseh pomenih besede. Izdelki, ki iz nje nastanejo pa so odlična pridobitev k naši vsakdanji »prazni« prehrani. Boljše počutje, manj kilogramov in izboljšano zdravje je to kar resnično šteje. Konopljina moka s svojo hranilnostjo in uporabnostjo navdušuje in prevzema številne ljudi, zakaj ne bi prevzela še vas? Moka konoplje je živilo, ki vas ne bo razočaralo. Še posebej pa vas ne bo razočaral naš recept za izredno slastne konopljine brownije.
Sestavine: 4 jajca, 1 žlička sode bikarbone, 1/2 skodelice kakava, 1-2 žličke medu (po okusu, za sladkost). Navodila: Sestavine zmešajte in vlijte testo v majhen, namazan (ne želite, da se masa sprime na dno pekača) pekač ali ponev za kruh. Pecite pri 200 °C, približno 25 minut. Pustite, da se ohladi, preden dodate čokoladni preliv. Tablico čokolade segrevajte v ponvici z malce masla, da dobite gosto tekočo čokoladno kremo, ki jo boste kasneje prelili čez pečeno maso. Pečeno maso prelijte s stopljeno čokolado, in pustite da se čokolada strdi. Razrežite na kvadrate. Konopljine brownije pustite na sobni temperaturi približno 3 ure ali pa jih dajte v hladnilnik za 1.5 ure. Shranjujte v hladilniku po rezanju v kvadrate.
Industrijska konoplja ekološke pridelave – rastlina prihodnosti.
Industrijska konoplja ali Cannabis Sativa Indica je okronana za rastlino prihodnosti. Ta naziv ji pripada iz mnogih razlogov, in sicer, njena uporabnost sega na različna področja in industrije. Vlakna industrijske konoplje se že dolga leta uporabljajo v tekstilni industriji za tkanje izjemno vzdržnih tkanin. Vrečke iz vlaken iz industrijske konoplje bi lahko rešile problematiko plastike in kopičenja le-te. Vlakna industrijske konoplje so izjemno vzdržna, hkrati pa se jih da čudovito reciklirati. Ne boste našli materiala, kateri bi se lepše recikliral.
V kolikor bi ljudje izgubili predsodke pred industrijsko konopljo, bi lahko njena semena rešila svetovno lakoto – saj so izjemno hranljiva in nasitna. Iz industrijske konoplje lahko dobimo končne produkte kot so moka, olje, prah za proteine, čaj, energijske ploščice, kavo, sirup, mleko, pivo … V to skupino produktov pa sodi tudi naš kakovostno izdelan konopljin sirup. Industrijska konoplja sodi v isto družino zelišč kot marihuana, vendar ne vsebuje psihoaktivnih snovi. Če boste zjutraj zaužili konopljin sirup, vam ni potrebno skrbeti, da boste pod kakršnimikoli vplivi ali omamljeni na kakršnikoli način. Počutili se boste bolje, saj konopljin sirup poživlja telo in duha. Mirne vesti boste lahko sedli v avto in se odpravili v službo.
Industrijska konoplja bi lahko v prihodnosti nadomestila številne »slabše« oziroma naravi škodljive snovi kot so plastika, papir ali zelo slabo razgradljivo steklo. Izdelki iz industrijske konoplje bi bili BIO, zelo trpežni in ustvarjeni za recikliranje. V prihodnosti pa bodo produkti, ki se jih bo dalo z lahkoto reciklirati in obdelati za nadaljnjo uporabo zelo cenjeni in bo tudi marsikateri takšen produkt izpodrinil umetne materiale, kot je npr. plastika, ki je zaradi svojih slabih lastnosti in zahtevnega recikliranja čedalje bolj nepriljubljena.