Konopljini proteini BIO, ekološka pridelava

Home / Konopljini proteini BIO, ekološka pridelava

Konopljini proteini ekološke pridelave, superživilo za vaše zdravje s Posestva SONČNI RAJ.

Konopljini proteini so eno izmed superživil, ki nastajajo na našem posestvu SONČNI RAJ. Preden se zdrznete ob besedi konoplja, naj vam povem, da je govora o industrijski konoplji, ki je popolnoma legalna na naših tleh in ne predstavlja nobene grožnje vašemu zdravju, temveč predstavlja številne blagodejne efekte.

BIO konopljini proteini so v celoti pridelani in predelani na Posestvu SONČNI RAJ. So odlično hranilo po napornem dnevu, rekreaciji, športni aktivnosti itd. Proteine visoko cenijo športniki, saj odlično pripomorejo pri regeneraciji po velikih telesnih naporih, hitrem tvorjenju mišic ter pozitivno vplivajo na boljšo vzdržljivost telesa. Primerni so tudi za vse ostale, saj jim zagotovijo energijo za čez celoten dan, pripomorejo pri razstrupljanju telesa, urejanju prebave, krepitvi imunskega sistema, odlično pomagajo pri izgorevanju maščob.

Konopljini proteini ekološke pridelave – zakaj?

 • Vsebujejo kar 49% beljakovin
 • Znižuje krvni pritisk
 • Izboljšuje kardiovaskularne funkcije
 • vsebujejo beljakovini edestin in albumim, kar pomeni, da jih lahko vaše telo hitro razgradi in so lahko prebavljivi
 • Pospešujejo regeneracijo telesa po napornem dnevu
 • Povečuje energijo in metabolizacijo
 • so dober vir vlaknin, saj vsebuje 8 gramov vlaknin na porcijo – veliko več kot večina drugih rastlinskih beljakovin v prahu
 • Veganom primerni
 • Spodbuja regeneracijo mišic
 • Izboljšujejo prebavo
 • Ne vsebujejo glutena

Konopljini proteini predstavljajo krasen dodatek k vašemu vsakdanu, zlasti k prehrani po napornem dnevu ali rekreaciji. Marsikoga zna odvrniti značilna barva konopljinih proteinov, ampak nežna zelena barva predstavlja vrnitev k naravi in kaže na pristnost ekoloških sestavin. Naše posestvo SONČNI RAJ skuša na slovenskih travnikih vzpostaviti naravno ravnovesje. Poslanstvo našega posestva SONČNI RAJ je ljudi vrniti k naravi in jim pokazati, koliko neodkritega je še. Konopljine proteine uvrščamo v sam vrh med naravnimi proteini prav zaradi njegovih kvalitetnih sestavin in kakovostne pridelave. Prav tako pa so odlična izbira za tiste, ki bolehate za celiakijo, saj ne vsebuje glutena in tako ne bo sprožila alergijske reakcije, ali vam povzročila nepotrebnih težav.

Prah konopljinih proteinov.

Zelo primerni po športni aktivnosti.

Proteine lahko vmešamo v smoothie.

Ali imajo konopljini proteini blagodejne učinke na naše zdravje?

Konopljini proteini ekološke pridelave imajo številne blagodejne učinke, saj je zmleta iz kakovostnih konopljinih semen. Procent vlaknin, ki jih konopljini proteini vsebujejo pa je zelo visok. Proteini pripomorejo pri razstrupljanju telesa, urejanju prebave, krepitvi imunskega sistema, odlično pomagajo pri izgorevanju maščob, preprečujejo shranjevanje maščob, pripomorejo k sijoči in čisti koži, izboljšujejo koncentracijo, spomin in delovanje možganov. Pripomorejo pri uravnavanju sladkorja v krvi, delovanju kemijskih procesov v možganih, skrbi za zdrave živce, hitrejšemu okrevanju, krepljenju mišic, vezi, sklepov, organov, žleze, nohtov, las, telesnih tekočin,..

Redno uživanje vlaknin ima številne blagodejne učinke, in sicer skrajša prebavni čas, ugodno vpliva na delovanje telesa in obnavlja črevesno sluznico, po zaužiti hrani pa poskrbi, da se krvni sladkor počasneje zvišuje. Vlaknine v moki imajo pozitiven učinek tudi na zniževanje holesterola v krvi, saj se med zaužitjem ta lahko prime vlaknin in se kasneje izloči.

Redno uživanje beljakovin, zlasti po napornih dnevih v službi, športnih aktivnostih in rekreaciji, je zelo pomembno za regeneracijo vašega telesa ter s tem poskrbite, da v telo vnesete vse potrebne sestavine katere ste skozi aktivnost in celoten dan izgubili. Prav tako pa bo z naslednjim dnem vaše telo regenerirano in pripravljeno na nove izzive. Ob redni uporabi konopljinih proteinov boste že po nekaj dneh opazili višjo raven energije in produktivnosti.

PRIDELANO V SLOVENIJI

VRHUNSKA KAKOVOST

EKOLOŠKO IN NARAVNO

PRIMERNO ZA VEGANE

Konopljini proteini ekološke pridelave – kako sploh nastanejo?

BIO konopljini proteini ekološke pridelave so brez glutena, mleti so iz stisnjenih konopljinih semen. Konopljina moka je primerna za vegane in tiste, ki ne prenašate glutena ali ste alergični nanj. Med samim procesom mletja konopljinih semen, ohranimo vse minerale in vlaknine, ki jih tovrstna semena vsebujejo.

Konopljini proteini – kako jih uporabljati?

Konopljine proteini lahko mešate z različnimi tekočinami. Sami priporočamo, da zvrhano žlico proteinov dobro premešate v vodi in zaužijete. Lahko jih premešate tudi v živalskem ali rastlinskem mleku, ter s tem za kanček izboljšate okus. ali pa jih preprosto dodate v okusen smoothie ter zaužijete po napornem dnevu ali treningu.

Postopek pridelave: Semena konoplje - peleti konoplje - proteini konoplje.

Industrijska konoplja ekološke pridelave – rastlina prihodnosti.

Industrijska konoplja ali Cannabis Sativa Indica je okronana za rastlino prihodnosti. Ta naziv ji pripada iz mnogih razlogov, in sicer, njena uporabnost sega na različna področja in industrije. Vlakna industrijske konoplje se že dolga leta uporabljajo v tekstilni industriji za tkanje izjemno vzdržnih tkanin.  Vrečke iz vlaken iz industrijske konoplje bi lahko rešile problematiko plastike in kopičenja le-te. Vlakna industrijske konoplje so izjemno vzdržna, hkrati pa se jih da čudovito reciklirati. Ne boste našli materiala, kateri bi se lepše recikliral.

V kolikor bi ljudje izgubili predsodke pred industrijsko konopljo, bi lahko njena semena rešila svetovno lakoto – saj so izjemno hranljiva in nasitna. Iz industrijske konoplje lahko dobimo končne produkte kot so moka, olje, prah za proteine, čaj, energijske ploščice, kavo, sirup, mleko, pivo …  V to skupino produktov pa sodi tudi naš kakovostno izdelan konopljin sirup. Industrijska konoplja sodi v isto družino zelišč kot marihuana, vendar ne vsebuje psihoaktivnih snovi. Če boste zjutraj zaužili konopljin sirup, vam ni potrebno skrbeti, da boste pod kakršnimikoli vplivi ali omamljeni na kakršnikoli način. Počutili se boste bolje, saj konopljin sirup poživlja telo in duha. Mirne vesti boste lahko sedli v avto in se odpravili v službo.

Industrijska konoplja bi lahko v prihodnosti nadomestila številne »slabše« oziroma naravi škodljive snovi kot so plastika, papir ali zelo slabo razgradljivo steklo. Izdelki iz industrijske konoplje bi bili BIO, zelo trpežni in ustvarjeni za recikliranje. V prihodnosti pa bodo produkti, ki se jih bo dalo z lahkoto reciklirati in obdelati za nadaljnjo uporabo zelo cenjeni in bo tudi marsikateri takšen produkt izpodrinil umetne materiale, kot je npr. plastika, ki je zaradi svojih slabih lastnosti in zahtevnega recikliranja čedalje bolj nepriljubljena.

Izdelki iz konoplje BIO, pridelani naravi prijazno.

 • Ni na zalogi

Že imate svojo PROMO KODO za -5% popusta na vaš prvi nakup? Vpišite svoje podatke zdaj.

0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je praznaVazaj v trgovino