Konopljino olje BIO, ekološka pridelava

Home / Konopljino olje BIO, ekološka pridelava

Konopljino olje ekološke pridelave – je skozi zgodovino služilo kot večnamensko naravno zdravilo za vse starosti.

Konopljino olje biološke pridelave je odličen vir visoko kakovostnih hranilnih sestavin pridelanih na našem posestvu SONČNI RAJ. Konopljino olje ima izredno dolgo zgodovino uporabe – kot večnamensko naravno zdravilo primerno za vse starosti. Olje konoplje se pogosto uporablja tudi kot vlažilna nega za kožo.

Industrijska konoplja – rastlina prihodnosti, ki bo kmalu s tržišča izpodrinila vse ostale surovine in materiale, ki niso tako kakovostni in tako vzdržni. Industrijska konoplja je krasna rastlina iz katere je mogoče izdelati prav vse kar si zamislimo, na primer tkanine – izjemna vzdržnost (odlična bi bila za izdelavo vrečk iz blaga). Vlakna industrijske konoplje so izredno vzdržna in trpežna. Z lastnostjo cikličnega recikliranja bi lahko rešila problematiko prenasičenosti s plastiko in plastičnimi vrečkami. Industrijsko konopljo lahko uporabimo v proizvodnji kozmetike, na primer za izdelavo krem, mil in šamponov. Iz nje na našem posestvu izdelujemo tudi macerate prav za namene kozmetične industrije. Industrijska konoplja pa je čedalje bolj priljubljeno živilo v naših jedilnikih. Na slovenskih jedilnikih se pojavlja v obliki semen, moke in pa tudi olja.

Olje industrijske konoplje – razširite obzorje svojim brbončicam.

Izdelava olja iz semen industrijske konoplje sega že na Kitajsko, kjer jo je filozof Šen Nung prvi začel uporabljati ter iz nje izdelovati tkanine in vrvi, ki jih je predstavil svojim sovaščanom. Takrat je požel pravo navdušenje, saj so tovrstne vrvi izredno vzdržljive in trpežne. Tako so prenesle prenašanja velikih bremen. Prav on velja za prvega, ki je iz konopljinih semen pridobil olje, ki so ga uživale vse starosti ljudi (ni bilo pomembno ali ga je užival otrok ali starejši). To kaže na prisotnost naravnih sestavin in blagodejnih učinkov. Na našem posestvu smo pred leti zasejali prva semena industrijske konoplje in se z njeno pridelavo začeli aktivneje ukvarjati. Na posestvu tako nastajajo številni izdelki iz industrijske konoplje, in sicer moka iz konopljinih semen, konopljin čaj in čajne mešanice, eterična olja in konopljino olje.

Olje industrijske konoplje je izredno priljubljen izdelek, saj ni samo hranilen produkt, ampak ima tudi številne blagodejne učinke na naše zdravje. Na našem posestvu si prizadevamo za čim boljšo prihodnost in to pomeni, da se želimo vrniti k naravi in tudi na naših travnikih povrniti naravno ravnovesje. Prizadevamo si za boljše okolje, saj ga bomo nekega dne zapustili našim zanamcem. Na našem posestvu nastaja popolnoma ekološko pridelano konopljino olje, ki je hladno stiskano. Menimo, da bo vnos tovrstnih sestavin pripomogel k vašemu boljšemu počutju in zdravju. Naš življenjski tempo postaja čedalje hitrejši. Velikokrat se zgodi, da premalo ali preslabo spimo, ne uživamo kvalitetne hrane in živil, ki bi izboljšala vaše počutje. Poglejmo si, kakšne blagodejne učinke na vaše zdravje in počutje lahko ima naše hladno stiskano konopljino olje ekološke pridelave:

 • Zdrava koža, lepši nohti in močnejši lasje.

  Olje konoplje se pogosto uporablja tudi kot vlažilna nega za kožo. Študije so pokazale, da lahko olje iz konopljinih semen zmanjša pojav suhe kože. Konopljino olje prav tako ublaži srbečico in razdraženo kožo. Poleg tega pa  antioksidanti  v ekološko pridelanem konopljinem olju ščitijo pred mrazom in varujejo kožo pred prehitrim staranjem.

 • Izboljša razpoloženje in regenerira naše telo.

  Še ena koristna značilnost esencialnih maščobnih kislin je v tem, da dvignejo in izboljšajo razpoloženje. Konec je z nihanjem in izgubo volje ter motivacije. Več študij je pokazalo, da lahko dopolnilo omega-3 izboljša simptome bipolarne motnje. To je lahko zato, ker so esencialne maščobne kisline odločilne za ohranjanje delovanja možganov. Endokanabinoidi so tudi bistveni za razpoloženje. Endokanabinoidni sistem uravnava sproščanje nevrotransmiterjev, nekateri od njih igrajo pomembno vlogo v bolezni, kot so depresija in tesnoba oziroma anksioznost.

 • Blagodejen vpliv na ožilje in prekrvavitev telesa.

  Olje konoplje vsebuje omega-6 in omega-3 maščobne kisline, v razmerju 3:1. Tovrstno ravnovesje, dokazano podpira zdravje srca in spodbuja pravilno delovanje srca in ožilja. To so dobre maščobne kisline, ki pripomorejo vašemu zdravju. V zadnjih letih so znanstveniki dognali, da tovrstne maščobe delujejo pozitivno na naše zdravje.

 • Izboljšuje vaš spanec in bioritem.

  V kolikor se soočate z večnim stresom in zaskrbljenostjo v nočnih urah, ali si želite privoščiti nemoten spanec, potem je olje konoplje prava rešitev za vas. Vsi si želimo vzpostaviti takšen bioritem, da bi bili čez dan veliko bolj sproščeni in da bi bolj produktivno funkcionirali. Stresno življenje od nas zahteva konstantno pripravljenost.  Olje konoplje deluje tako, da sprosti duha in telo ter vas sprošča, zato vam bo lažje priti do enakomernega srčnega utripa. Umirjen srčni utrip bo pa razbremenil vaš um in odpravi odvečne ter nepotrebne skrbi, tako da boste lahko uživali v dolgem in mirnem spancu.

Olje konoplje je odličen vir visoko kakovostnih hranilnih sestavin pridelanih na našem posestvu SONČNI RAJ. Konopljino olje, kot je bilo že prej omenjeno, ima izredno dolgo zgodovino uporabe v vzhodni kulturi, in sicer je služilo kot večnamensko naravno zdravilo primerno za vse starosti. Kljub svoji veliki priljubljenosti in uporabi pa predsodkom, povezanim z marihuano, ni videti konca. Nekateri gojijo  do izdelkov iz industrijske konoplje nepotrebne predsodke, saj menijo, da bodo po uživanju živil iz le-te omamljeni. Temu pa zagotovo ni tako, saj naši izdelki iz industrijske konoplje ne vsebujejo psihoaktivnih snovi, ki bi povzročali občutek omamljenosti. Olje konoplje praktično ne vsebuje THC-ja (psihoaktivnega elementa v konoplji).

PRIDELANO V SLOVENIJI

VRHUNSKA KAKOVOST

EKOLOŠKO IN NARAVNO

PRIMERNO ZA VEGANE

Konopljino olje ekološke pridelave – kje in kako ga lahko uporabljamo?

Našteli smo blagodejne učinke hladno stiskanega olja iz industrijske konoplje iz našega posestva SONČNI RAJ, toda sedaj se nam poraja vprašanje, kako ga vključiti v vsakodnevno prehrano in vaše jedilnike. Olje konoplje je mnogo temnejše barve kot sončnično olje, vendar naj vas to ne odvrne. Konopljino olje je okusno, in sicer ima okus po oreških podobno kot konopljina moka in sladkast konopljin sirup –  oboje prav tako pridelujemo na našem posestvu SONČNI RAJ. Zaradi okusa po oreških je konopljino olje idealno za uporabo v solatnih prelivih ali za pokušino kruha – namakanje različnih vrst kruha v konopljino olje.

Prav zaradi tega zanimivega okusa pa konopljino olje ni primerno za kakšne sladke prelive ali kreme, saj bi močan okus lahko premagal druge okuse in sestavine. Konopljino olje je odlična sestavina, ki jo morate začeti uporabljati v vaši kuhinji. Konopljino olje pa ni primerno za kuhanje oziroma cvrtje, saj bo na visoki temperaturi spremenilo okus in barvo. Postalo bo še temnejše in bolj zadimljenega okusa. Kako pa lahko vse uporabljate olje iz industrijske konoplje?

Konopljino olje lahko uporabljamo v solatnih prelivih – solatni prelivi so v zadnjih letih postali precej kontroverzni, saj veljajo za zelo kalorične. Konopljino olje bo zmanjšalo te kalorije, obenem pa tudi tudi vašo raven holesterola; pa tudi pri pripravi humusa, v omakah, ladnih juhah, proteinskih napitkih, sokovih, smoothiejih, namazih … Ne bojte se biti kreativni v ustvarjanju v kuhinji! Prav tako ne pozabite, da je eko konopljino olje primerno za vegetarijance in vegane.

Olje konoplje ima značilno temno, zlato barvo.

Prvovrstno konopljino olje, ekološke pridelave.

Iz hladno stiskanih semen konoplje nastane olje.

Izdelki iz konoplje BIO, pridelani naravi prijazno.

 • Akcija! Ni na zalogi
  0 out of 5

  Pirina moka BIO 1 kg

  3.00 

Že imate svojo PROMO KODO za -5% popusta na vaš prvi nakup? Vpišite svoje podatke zdaj.

0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je praznaVazaj v trgovino