Med z zelišči – industrijska konoplja, sivka, žajbelj …

Home / Med z zelišči – industrijska konoplja, sivka, žajbelj …

Raznolika izbira domačega medu ekološke pridelave z dodanimi zelišči.

Med je že iz davnine visoko cenjen v človeški prehrani. Kaj dobite ko združite slovenski med in zelišča iz Posestva SONČNI RAJ? Darilo za vaše zdravje in dobro počutje. Na posestvu SONČNI RAJ pridelujemo med visoke kvalitete, ki mu dodajamo različna zdravilna zelišča (konoplja, sivka, žajbelj meta in ingver), za še večjo pomoč pri ohranjanju vašega zdravja. Med + zelišča je visokokakovostni med, ki ga pridno pridelujejo čebele na Posestvu SONČNI RAJ nato pa s skrivnostnim postopkom medu dodamo najboljša zelišča, ki so prav tako pridelana na Posestvu tako dobimo visokokakovostni med v celoti pridelan na našem posestvu.

Med je sladka, gosta tekočina, ki jo proizvajajo čebele. Bogat je z koristnimi rastlinskimi sestavinami in vpliva izredno blagodejno na naše zdravje. Med je še posebej zdrav, kadar ga uporabljamo namesto rafiniranega sladkorja, ki praktično predstavlja 100% praznih kalorij. Med vsebuje določene hranilne snovi, ki pripomorejo k boljšemu zdravju, zlasti v zimskih dneh, kadar še posebej nočemo, da bi se nas kaj polotilo.

Na našem posestvu SONČNI RAJ si prizadevamo za vzpostavitev naravnega ravnovesja na travnikih in pašnikih, saj smo  nanj v zadnjih letih kar nekako pozabili. Hitri tempo življenja od nas zahteva, da smo večino časa usmerjeni samo v vase. Tako se lahko hitro zgodi, da pozabimo na svojo okolico. Narava je čedalje bolj onesnažena in to se kaže v številnih naravnih katastrofah. Včasih se nam zazdi, da to pa se v Sloveniji ne dogaja. Ampak posledice vedno večjega onesnaževanja so čedalje bolj opazne. Naša tla smo onesnažili z odpadki, z odvečno plastiko, s kosi pohištva, ki jih odlagamo kar na prostem, na primer v gozdovih. Smetimo naravo; naše gozdove, pašnike in travnike, ob tem pa se nekako ne zavedamo, da bomo v bližnji prihodnosti zapustili vse to našim zanamcem. Posestvo SONČNI RAJ je nastalo s prav posebnim poslanstvom in to je vrniti ravnovesje in harmonijo na naše travnike.

Čebelarstvo na posestvu SONČNI RAJ

Na posestvu SONČNI RAJ imamo več panjev in se tudi intenzivno ukvarjamo s čebelarstvom. Čebele so izredno fascinantne žuželke, ki pripomorejo k harmoniji in vzpostavljanju ravnovesja na travnikih, pašnikih in celo naši prehranski industriji. Prehranski industriji, se boste vprašali? Odgovor na to vprašanje je pritrdilen. Da bi lahko nahranili čedalje vedno večje prebivalstvo na svetu, potrebujemo vedno več hrane, ki pa naj bila raznolika, uravnotežena in dobre kakovosti, da se zagotovi napredek in dobro počutje človeštva. V mislih imamo višji cilj. Vemo, kaj se je dogajalo s prehrano v zadnjih stoletjih. Vsi živimo v konstantnem pomanjkanju časa in trendi so prinašali vedno več nezdrave, zmrznjene hrane, ki pa se jo hitro pripravi

Čebele so znane po svoji vlogi pri zagotavljanju kakovostne hrane. Čebele so krasne živali, s pomočjo katerih dobimo produkte kot so med, matični mleček in cvetni prah ter druge proizvode, ki se uporabljajo v zdravstvu in drugih sektorjih (čebelji vosek, propolis, strup iz čebel). Čebele pa so čedalje bolj priljubljene tudi v kozmetični industriji, in sicer so poglavitne v negi kože – njihov strup se uporablja za nego kože v različnih kremah in tretmajih, ki dajo koži mladosten videz. Toda delo čebel pomeni veliko več!

Ali ste vedeli – največji prispevek čebel in drugih opraševalcev je opraševanje skoraj treh četrtin rastlin, ki so proizvajalke 90% svetovne hrane. Tako rekoč je tretjina svetovne proizvodnje hrane je odvisna od čebel.  Vsaka tretja žlica hrane je odvisna od opraševanja.

Posestvo SONČNI RAJ in svetovni dan čebel, MEDENI DAN.

Ker se na našem posestvu SONČNI RAJ zavedamo pomembnosti čebel in njihove doprinosa k naravi ter tudi k našim produktom smo organizirali MEDENI DAN. Kaj je Medeni dan? Od leta 2017 je 20. maj uradno proglašen za dan čebel. V okvirju tega praznika smo se na posestvu Sončni raj odločili, da organiziramo Medeni dan, ki je namenjen sobivanju čebel in ljudi. Čebele nam v naravi pokažejo, da je s povezovanjem ljudi in čebel možno dosegati lepe rezultate. S številni, ki so nam pomagali pri izvedbi Medenega dne. MEDENI DAN je dan, ko bi se naj posameznik vprašal, ali smo res odvisni od teh žuželk in ali resnično narekujejo ritem življenja?

Projektu Medeni park smo namenili nekaj več kot 2,5 hektarja travnikov, ki smo jih spremenili v ekstenzivne travniške sadovnjake, na katerih bo vladala biotska raznovrstnost, značilna za naše področje. Na površinah smo zasadili več kot 10.500 sadik rastlin, to je več kot eno rastlino za vsakega desetega prebivalca Maribora z okolico. Simbolično želimo namreč v park preslikati številčnost populacije našega mesta in hkrati pokazati, da je tudi v tako velikem mestu možno narediti spremembo v smeri ohranjanja in varovanja narave.

Park medonosnih rastlin je zasnovan tako, da bodo imele čebele skozi vso leto zagotovljeno raznovrstno in kakovostno ekološko pašo. Nagonsko opraševanje čebel in drugih žuželk je naša prihodnost, je prihodnost naših otrok in prav je, da se temu posvetimo vsi, ki nam je mar za naš jutri.

PRIDELANO V SLOVENIJI

VRHUNSKA KAKOVOST

EKOLOŠKO IN NARAVNO

PRIMERNO ZA VEGANE

Med ekološke pridelave – zakaj ga sploh uživati?

V zadnjih letih so nutricionisti pričeli zviška gledati na sladkor, češ da je to eno izmed živil, ki je izredno škodljivo našemu zdravju. Ali to velja tudi za med – naravno sladilo? Kaj so dejansko učinki uživanja medu na naše zdravje? Poglejmo si nekaj presenetljivih dejstev o medu – že od antičnih časov se med uporablja kot hrana in zdravilo. Nekoč so med uporabljali za celjenje odprtih ran, saj je zelo lepljiv in rano prekrije s tovrstno plastjo, ki zraven ne spusti bakterij. Uporabljali pa so ga tudi v prehrani kot sladilo. Tovrstna uporaba se je ohranila tudi danes. Med pa lahko uporabljamo v kozmetične namene, in sicer za pripravo mask za lase in pa mask za obraz oziroma pripravo pilinga za obraz.

Vonj, okus in barva medu ekološke pridelave – vse kar morate vedeti.

Vonj, barva in okus medu so odvisni od vrste obiskanega cvetja. Medu pa dajo poseben okus tudi zelišča, ki jih lahko po želji medu dodajamo. Ali ste vedeli? Temnejša kot je vrsta domačega medu, več zaščitnih antioksidantov in aminokislin vsebuje. Med skoraj ne  vsebuje vlaken, maščob ali beljakovin .

Znanstveniki verjamejo, da kombinacija teh spojin da je med izjemen naravni antioksidant. Antioksidante pa povezujemo z zmanjšanim tveganjem za srčne napade, kapi in nekatere vrste raka. Med kot mazilo, je lahko del učinkovitega zdravljenja opeklin, ran  in mnoge drugih bolezni kože. Še posebej je učinkovit pri zdravljenju diabetičnih stopal. Na našem posestvu SONČNI pa se ukvarjamo s prav posebnimi vrstami medu, in sicer med mešamo z različnimi zelišči. Tako nastaja med z zelišči, ki rastejo na našem posestvu. Ta zelišča so žajbelj, sivka, meta, konopljo in ingver. Vsako zelišče obarva okus medu malce drugače in na vas je, da preizkusite! Skrivnost narave se skriva v zeliščih in njihovih efektih, ki jih imajo na naše telo. Ne pozabite, da sivka pomirja, ingver krepi imunski sistem, meta je odlična pri prehladu in boleznih dihalnih poti, industrijska konoplja pa je navsezadnje čudežno superživilo.

Kako doma pripraviti naravno masko iz medu za suho kožo?

V zimskih mesecih se rado zgodi, da naša koža postane izsušena in razpokana. To lahko vodi k prezgodnjim znakom staranja. S pomočjo medene maske lahko poskrbimo za našo kožo in ji vrnemo izgubljeni sijaj. Poglejmo si kratek recept, kako lahko to storimo kar doma. Potrebovali boste dve sestavini in to sta med in mleko.

Navodila: Med zmešajte z navadnim mlekom in segrejte v ponvici na srednji temperaturi. Mešajte obe sestavini tako dolgo, dokler se ne spremenita v gosto pasto.  Z bombažno vatico nanesite malce ohlajeno pasto nanesite na obraz in nos. Nanesite tanek trak bombaža na mesta, kjer ste nanesli to pasto, in pustite, da se posuši. Masko pustite na obrazu nekje do dvajset minut in trak previdno odluščite z obraza. Takoj boste občutili razliko v vlažnosti in prožnosti kože. Videli boste, kako bo vaša koža zažarela in zasijala – neprijetni ogrci pa bodo odstranjeni. Na koncu si še umijte obraz in nanesite vlažilno kremo.

Barva in okus medu je odvisna od tega, na katerih cvetlicah se čebele pasejo.

Na posestvu SONČNI RAJ med mešamo z različnimi zelišči (industrijska konoplja, sivka, žajbelj ...).

Temnejša kot je vrsta domačega medu, več zaščitnih antioksidantov in aminokislin vsebuje.

Med ekološke pridelave, izberite svojega.

 • Akcija!
 • Akcija! Ni na zalogi
  0 out of 5

  Med + sivka 250 g

  14.90 
 • Akcija! Ni na zalogi
  0 out of 5

  Med + žajbelj 250 g

  14.90 
 • Akcija! Ni na zalogi
  0 out of 5

  Med + meta 250 g

  14.90 

Že imate svojo PROMO KODO za -5% popusta na vaš prvi nakup? Vpišite svoje podatke zdaj.

0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je praznaVazaj v trgovino