Project Category: DELAVNICE

Home / DELAVNICE
Izdelovanje mil, delavnica
Project

Izdelovanje mil, delavnica

Mila skozi zgodovino niso izgubljala na svoji priljubljenosti, temveč so se začela razlikovati po načinih pridelave in sestavinah, ki so se začele v obdobju industrializacije masovno spreminjati, tako v milih, kot tudi ostalih detergentih, ki jih uporabljamo za osebno higieno. Na delavnici vam želimo predstaviti možnost lastne izdelave mila na tradicionalen način z uporabo lastnih zelišč.

Samooskrba in lokalna hrana, delavnica
Project

Samooskrba in lokalna hrana, delavnica

Slovenija trenutno ne pokriva svojih potreb po kmetijsko – živilskih izdelkih oz. lokalni samooskrbi. Glede na potreben trajnostni razvoj je še kako pomembno, da ljudje ozavestimo, da je oskrba lokalnega prebivalstva z doma pridelano hrano še kako pomembna. Glede na posamezno področje so sicer odstotki samooskrbe različni. Zelo visoki so na področju mesa in jajc, nad 80%. Na področju sadja in zelenjave pa precej nižji, in sicer v grobem povprečju 35 – 40 % (zelenjava, žita….). Trenuten trend odstotka samooskrbe je v padanju. To pa je zaskrbljujoče oziroma žalostno.