Samooskrba in lokalna hrana, delavnica - Posestvo SONČNI RAJ

Samooskrba in lokalna hrana, delavnica

Domov / Samooskrba in lokalna hrana, delavnica
Samooskrba in lokalna hrana, delavnica

DELAVNICE – samooskrba in lokalna hrana, nazaj k naravi

Naziv delavnice: SAMOOSKRBA IN LOKALNA HRANA, nazaj k naravi

Slovenija trenutno ne pokriva svojih potreb po kmetijsko – živilskih izdelkih oz. lokalni samooskrbi. Glede na potreben trajnostni razvoj je še kako pomembno, da ljudje ozavestimo, da je oskrba lokalnega prebivalstva z doma pridelano hrano še kako pomembna. Glede na posamezno področje so sicer odstotki samooskrbe različni. Zelo visoki so na področju mesa in jajc, nad 80%. Na področju sadja in zelenjave pa precej nižji, in sicer v grobem povprečju 35 – 40 % (zelenjava, žita….). Trenuten trend odstotka samooskrbe je v padanju. To pa je zaskrbljujoče oziroma žalostno.

Ker vam želimo podati bistvene informacije zakaj lokalna hrana, za vas pripravljamo izkustveno delavnico. Delavnico na kateri boste spoznali pasti in resnice s katerimi ste zavedeni oziroma nezavedno preusmerjeni od nakupa domačih izdelkov iz kmetij. Če želite izvedeti več o o predstavljeni delavnici, vpišite vaše kontaktne podatke in obvestilo o poteku naslednje delavnice boste prejeli pravočasno na vaš spletni e-naslov. 

Naši predniki so zaradi drugačnega načina življenja popolnoma drugače sprejemali in dojemali naravo. Danes pa se moramo ponovno spomniti in ozavestiti, da je oskrba lokalnega prebivalstva z doma pridelano hrano še kako pomembna.

Vas zanima? Prijavite se zdaj!