Starodavni načini obdelave zemlje, delavnica

Domov / Starodavni načini obdelave zemlje, delavnica
Starodavni načini obdelave zemlje, delavnica

DELAVNICE – starodavni načini obdelave zemlje, nazaj k naravi

Naziv delavnice: STARODAVNI NAČINI OBDELAVE ZEMLJE, nazaj k naravi

Naši predniki so zaradi drugačnega načina življenja popolnoma drugače sprejemali in dojemali naravo. Drugače so sobivali z okoljem, ter se v njem počutili domače in ponižno. Svet v katerem živimo danes, pa si velikokrat lasti pravico, da vzame okolje v svoje roke. Da potrošnikom ne predstavi dejstev s katerimi se spreminjajo življenjske navade, pokrajina, narava …

Zato se moramo ustaviti in pogledati nazaj. Pojavljajo se novi izrazi za sobivanje z naravo, kot je permakultura ipd. A v teh novih dognanjih je skrito življenje prednikov, ki so čutili zemljo na kateri so delali in pridelovali dobrine. Na kitajskem obstaja kmetija, ki je dokazano neprenehoma prehranjevala v zadnjih 1000 letih do 10 članov ene družine in se ni veliko spremenila od takrat, vendar pa so kljub vsem naporom take trajnostne kmetije zelo “netrajnostne” in ena za drugo propadajo, glavni razlog pa je predvsem pritisk okolja, ki ga ustvarjajo multinacionalke, katere zanima zgolj zaslužek in ne človek, ki čuti in želi uživati živo hrano.

Na delavnici boste spoznali orodja, s katerimi so v davnini obdelovali površine, izvedeli kako pravilno pristopiti k obdelavi zemlje, kako v zemlji ustvariti raj za mikroorganizme brez nepotrebne kemije, ter predvsem zakaj je za vsakega pridelovalca pomembna povezava z naravo oz. zemljo. Če želite izvedeti več o o predstavljeni delavnici, vpišite vaše kontaktne podatke in obvestilo o poteku naslednje delavnice boste prejeli pravočasno na vaš spletni e-naslov.

Naši predniki so zaradi drugačnega načina življenja popolnoma drugače sprejemali in dojemali naravo. Danes pa se moramo ponovno spomniti in ozavestiti, da je oskrba lokalnega prebivalstva z doma pridelano hrano še kako pomembna.

Vas zanima? Prijavite se zdaj!