BIO konopljin čaj PREMIUM 50g

0 out of 5

9.90 

Konopljin PREMIUM čaj pridobivamo iz izbranih cvetov industrijske konoplje, v fazi najmočnejšega cvetenja rastline. V obdobju pobiranja cvetov vsebuje rastlina največjo vsebnost kanabinoidov CBD, seveda pa čaj vsebuje še številne druge antioksidante.

SKU: 10002 Categories: ČAJ, KONOPLJA

Opis

BIO koonopljin premium čaj pridobivamo iz izbranih cvetov industrijske konoplje, v fazi najmočnejšega cvetenja rastline. Ročno pobrane cvetove skrbno izbiramo in jih po
posebnem postopku sušimo, nato pa predelamo v uporaben konopljin čaj. V obdobju pobiranja cvetov vsebuje rastlina največjo vsebnost kanabinoidov CBD, seveda pa čaj vsebuje še številne druge antioksidante. Čaj iz cvetov industrijske konoplje ima okus po zelenju, malo grenak vendar zelo osvežilen. Čaj je zelenkaste barve in je odlična alternativa zelenemu ali črnemu čaju ob tem pa ne vsebuje teina ali kofeina.

Konopljin čaj iz vršičkov (listov) konoplje ali iz cvetov konoplje – kateri je boljši?

Razlika je velikanska. Dovolite, da jo na kratko pojasnimo: V večini zasledimo na trgu čaj iz vršičkov industrijske konoplje. Ta čaj vsebuje vršičke rastline, ki predstavljajo najbolj sveže, ter drobne liste rastline. Z obiranjem vršičkov (glavnih vrhov stebel) vplivamo na deljenje glavnega vrha rastline v dva enakovredna nova vrhova. Dejansko s tem povečujemo pridelek (količino cvetov in posledično semena). Tak konopljin čaj vsebuje zgolj liste konoplje in po svojem učinku ne kaže nobenih učinkovin industrijske konoplje.

Konopljin čaj iz cvetov industrijske konoplje, pa je obran v zadnji fazi zorenja rastline. Kar pomeni, da je takrat v rastlini oziroma cvetu najvišja koncentracija eteričnih olj in učinkovin, ki lahko ugodno vplivajo na človeški organizem. Čaj ročno obiramo in predelujemo s sodobno tehnologijo, da v čaju ostane čim večja mera naravnih učinkovin. S takšnim načinom pridelave čaja se zavestno odpovemo pridelku konopljinih semen, saj glavni cvet pred popolno dozorelostjo odrežemo. Le tako pridelan čaj si dejansko zasluži naziv konopljin čaj, saj le napitek iz takšne osnove vsebuje izvlečke industrijske konoplje.

Če primerjamo obe vrsti čaja, lahko za lažjo predstavo primerjamo sestavine s čajem kamilice. V prvem primeru bi imeli v čaju zgolj liste rastline kamilice od katerih telo ne bi imelo posebnega učinka, v drugem primeru pa imamo opravka s cvetovi in ostalimi deli rastline, ki so osnova za blagodejne učinke čaja na telo. Zato vam priporočamo, da vedno izberete konopljin čaj iz cvetov industrijske konoplje, ki jo sami pridelujemo na ekološkem posestvu Sočni Raj na zelenem gričku v kraju Vodole v bližini Maribora.

Garantirana kakovost: Ves proces od sajenja konoplje, do ročnega obiranja cvetov industrijske konoplje (vršičkov) do izdelave izdelkov iz konoplje, izvajamo sami. Industrijska konoplja stare madžarske sorte, ki je odlično prilagojena naši zemlji in podnebju, raste na ekološkem posestvu Vodole v bližini Maribora. Konopljin čaj je primeren tudi za vegane.

Dodatne informacije

Količina:

50 g

Shranjevanje:

Odprto embalažo hranite v suhem in temnem prostoru. Embalažo dobro zaprite. 

Pridelava:

Posestvo SONČNI RAJ, Vodole 2, 2229 Malečnik, Slovenija

Informacije:

Imate morebitna vprašanja o izdelku? Pokličite: +386 (0)51 472 554 (Bogdan Mak).

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVazaj v trgovino