Konopljina moka BIO 1 kg

Ni na zalogi
0 out of 5

5.50 

Konopljina moka je eno izmed superživil, ki nastajajo na našem posestvu SONČNI RAJ. Preden se zdrznete ob besedi konoplja, naj vam povem, da je govora o industrijski konoplji, ki je popolnoma legalna na naših tleh in ne predstavlja nobene grožnje vašemu zdravju, temveč predstavlja številne blagodejne učinke.

Ni na zalogi

SKU: 10009 Category: MOKA

Opis

Si želite preizkusiti nekaj novega v vaši vsakdanji prehrani ali hlepite po novih receptih, ki vas bodo nasitili in ob tem še blagodejno vplivali na vas, vaše zdravje in počutje? Naše posestvo SONČNI RAJ ima popolno rešitev za vas. Slovenska konopljina moka predstavlja bogat vir beljakovin, mineralov in vlaknin. Toda, zakaj je konopljina moka pridelana na posestvu SONČNI RAJ tako posebna? Konopljina moka predstavlja krasen dodatek k vašemu vsakdanu, zlasti k prehrani, ki jo bo obogatila in nadomestila to kar vam primanjkuje. BIO konopljina moka z našega posestva predstavlja krasen dodatek k peki izdelkov kot so kruh, keksi ali celo torte.

Moka konoplje bo vašo prehrano obogatila s proteini, minerali, beljakovinami. Po navadi se jo uporablja v razmerju 4:1 z drugimi mokami, saj ima eno pomanjkljivost in to je, da ne vzhaja in prav zato jo je treba uporabljati z drugimi mokami. Izbira s katerimi mokami jo boste uporabljali je vaša – lahko jo mešate z belo moko ali pa se odločite za bolj zdravo različico in jo uporabite v razmerju s pirino moko, ki jo tudi pridelujemo na našem posestvu SONČNI RAJ. Konopljina moka je odlična izbira za tiste, ki bolehate za celiakijo, saj ne vsebuje glutena in tako ne bo sprožila alergijske reakcije, ali vam povzročila nepotrebnih težav.

Marsikoga zna odvrniti značilna barva konopljine moke, ampak nežna zelena barva predstavlja vrnitev k naravi in kaže na pristnost ekoloških sestavin. Naše posestvo SONČNI RAJ skuša na slovenskih travnikih vzpostaviti naravno ravnovesje. Poslanstvo našega posestva SONČNI RAJ je ljudi vrniti k naravi in jim pokazati, koliko neodkritega je še. Slovensko konopljino moko uvrščamo v sam vrh med mokami prav zaradi njenih kvalitetnih sestavin in kakovostne pridelave.

Konopljina moka ekološke pridelave, posestva SONČNI RAJ, predstavlja bogat vir beljakovin, mineralov in vlaknin. Predvsem konopljino moko uvršča v sam vrh med mokami vsebnost vlaknin, ki je zelo visoka. Redno uživanje vlaknin skrajša prebavni čas, ugodno vpliva na delovanje in obnavljanje črevesne sluznice, po zaužiti hrani se krvni sladkor počasneje zvišuje. Vlaknine imajo pozitiven učinek tudi na zniževanje holesterola v krvi, saj se med zaužitjem ta lahko prime vlaknin in se izloči z blatom. Moka je brez glutena, mleta iz stisnjenih konopljinih semen in odlično dopolnjuje kuho. Je odlična alternativa pšenični in koruzni moki, saj je bogata z omega 3 in omega 6 maščobami, z vitamini B in E, s kalcijem, kalijem in že omenjenimi vlakninami.

Pri peki uporabljamo konopljino moko v razmerju 15 – 30 odstotkov konopljine moke, preostanek kombiniramo s pirino ali drugo polnozrnato moko.

Dodatne informacije

Količina:

1 kg

Shranjevanje:

Odprto embalažo hranite v suhem in temnem prostoru. Embalažo dobro zaprite. 

Pridelava:

Posestvo SONČNI RAJ, Vodole 2, 2229 Malečnik, Slovenija

Informacije:

Imate morebitna vprašanja o izdelku? Pokličite: +386 (0)51 472 554 (Bogdan Mak).

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVazaj v trgovino