Konopljino olje BIO 250 ml

0 out of 5

11.90 

Konopljino olje je pridelamo s postopkom hladnega stiskanja iz semena industrijske konoplje. Industrijska konoplja iz katere pridelujemo BIO konopljino olje, je ekološko pridelana na našem posestvu SONČNI RAJ. Konopljino olje je okusno, in sicer ima okus po oreških. Zaradi okusa po oreških je konopljino olje idealno za uporabo v solatnih prelivih ali za pokušino kruha – namakanje različnih vrst kruha v konopljino olje.

SKU: 10003 Categories: KONOPLJA, KONOPLJINO OLJE

Opis

Konopljino olje biološke pridelave je odličen vir visoko kakovostnih hranilnih sestavin pridelanih na našem posestvu SONČNI RAJ. Konopljino olje ima izredno dolgo zgodovino uporabe – kot večnamensko naravno zdravilo primerno za vse starosti. Olje konoplje se pogosto uporablja tudi kot vlažilna nega za kožo. Konopljino olje je okusno, in sicer ima okus po oreških podobno kot konopljina moka in sladkast konopljin sirup –  oboje prav tako pridelujemo na našem posestvu SONČNI RAJ. Zaradi okusa po oreških je konopljino olje idealno za uporabo v solatnih prelivih ali za pokušino kruha – namakanje različnih vrst kruha v konopljino olje.

Prav zaradi tega zanimivega okusa pa konopljino olje ni primerno za kakšne sladke prelive ali kreme, saj bi močan okus lahko premagal druge okuse in sestavine. Konopljino olje je odlična sestavina, ki jo morate začeti uporabljati v vaši kuhinji. Konopljino olje pa ni primerno za kuhanje oziroma cvrtje, saj bo na visoki temperaturi spremenilo okus in barvo. Postalo bo še temnejše in bolj zadimljenega okusa. Kako pa lahko vse uporabljate olje iz industrijske konoplje?

Konopljino olje lahko uporabljamo v solatnih prelivih – solatni prelivi so v zadnjih letih postali precej kontroverzni, saj veljajo za zelo kalorične. Konopljino olje bo zmanjšalo te kalorije, obenem pa tudi tudi vašo raven holesterola; pa tudi pri pripravi humusa, v omakah, ladnih juhah, proteinskih napitkih, sokovih, smoothiejih, namazih … Ne bojte se biti kreativni v ustvarjanju v kuhinji! Prav tako ne pozabite, da je eko konopljino olje primerno za vegetarijance in vegane.

Dodatne informacije

Količina:

250 ml

Shranjevanje:

Odprto embalažo hranite v suhem in temnem prostoru. Embalažo dobro zaprite. 

Pridelava:

Posestvo SONČNI RAJ, Vodole 2, 2229 Malečnik, Slovenija

Informacije:

Imate morebitna vprašanja o izdelku? Pokličite: +386 (0)51 472 554 (Bogdan Mak).

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVazaj v trgovino