Pirina moka BIO 1 kg

Ni na zalogi
Akcija!
0 out of 5

3.00 

Pirina polnozrnata moka je na posestvu SONČNI RAJ mleta sproti, tako, da vam je na voljo vedno sveža BIO pirina moka. Mleti so celi luščeni žitni plodovi, kar pomeni, da je ohranjen kalček in otrobi, zato je takšna oblika moke najbolj bogata s hranilnimi snovmi.

Ni na zalogi

Category: MOKA

Opis

Pira je prastaro žito, ki se vse pogosteje vrača na naše police. O njeni uporabi obstajajo zapisi že izpred 9 tisoč let, saj so jo po Evropi in Aziji cenili kot zakladnico zdravja. Pira ima dvojno plevo, ki je ni mogoče odstraniti samo z mlatenjem, ampak je potreben poseben postopek luščenja. Luščina ali pleva preprečuje, da bi do zrnja prišli škodljivi vplivi iz okolja in ohranja njeno kvaliteto. Pira zaradi odpornosti na pesticide daje nizek hektarski donos in so jo v preteklosti prenehali predelovati.

Hvaležni smo, da se je pira ohranila v izvorni nehibridni obliki ter je tako njena prehranska vrednost ostala bogata oz. takšna kot nekoč. Po vsebnosti beljakovin sodi v sam vrh med žitaricami, kar je še dodana vrednost pire. Beljakovine se po zgradbi razlikujejo od pšeničnih beljakovin. Izdelki iz pire so v primerjavi z izdelki iz pšenične moke bolj trdi in zbiti, saj ima pira manj glutena kot pšenica. Peka in kuhanje s pirino moko je zato odlična alternativa pšenični moki. Okus je nekoliko sladek in oreščkast, a vendar podoben okusu pšenične moke.

Pirino polnozrnato moko meljemo na posestvu SONČNI RAJ sproti, tako, da vam je na voljo zmerom sveža moka. Mleti so celi luščeni žitni plodovi, kar pomeni, da je ohranjen kalček in otrobi, zato je takšna oblika moke najbolj bogata s hranilnimi snovmi.

Dodatne informacije

Količina:

1 kg

Shranjevanje:

Odprto embalažo hranite v suhem in temnem prostoru. Embalažo dobro zaprite. 

Pridelava:

Posestvo SONČNI RAJ, Vodole 2, 2229 Malečnik, Slovenija

Informacije:

Imate morebitna vprašanja o izdelku? Pokličite: +386 (0)51 472 554 (Bogdan Mak).

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVazaj v trgovino